Jalkojenhoidosta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Jaa uutinen kaverille...

Jalkojenhoidosta

Monelle ihmiselle on vielä epäselvää mitä jalkojenhoito on, eikä siitä voi syyttää. Jalkojenhoidon kenttä on hyvin kirjavaa ja tapoja tehdä asioita on yhtä monta kuin on tekijääkin. Erilaisilla ammattilaisilla saattaa olla useita koulutuksia ja tämän takia palvelutkin saattavat vaihdella suuresti.  Kauneudenhoidollisessa ja rentouttavassa jalkojenhoidossa keskitytään usein terveiden jalkojen hoitoon ja kaunistamiseen. Lähihoitajien (eli minun), jalkaterapeuttien ja jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittaneiden jalkojenhoito keskittyy enemmän jalkojen terveyteen sekä jalkavaivojen ja -sairauksien hoitoon. Säännöllisellä jalkojenhoidolla (niin asiakkaan omahoidolla kuin hoitajan tekemällä hoidolla) pyritään ehkäisemään jalkavaivoja, sairauksia, virheasentoja ja erilaisia kiputiloja.

Jalkahoito sopii kaikille, jotka haluavat pitää itsestään huolta ja ovat kiinnostuneet jalkojensa terveydestä, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Toisille jalkojenhoito jalkahoitajan tekemänä on välttämätöntä, jos omahoito on hankalaa tai mahdotonta. Jalkahoitaja pystyy auttamaan muun muassa kynsien leikkaamisessa, paksuuntuneiden kynsien ohentamisessa, känsien ja kovettumien poistossa sekä sisäänkasvaneiden kynsien ja kynsisienen hoidossa. Jos jaloissa on mitään kipuja, tulisi hoitoon hakeutua mahdollisimman pian, koska esimerkiksi kipeä känsä saattaa vaikuttaa siihen, että henkilö muuttaa kävelyään kivusta johtuen ja näin ollen saattaa aiheuttaa kipua muualle kehoon. Jalat ovat monelle hyvin henkilökohtainen asia ja niitä ei haluta tai uskalleta näyttää kenellekään. Itse pyrin luomaan mahdollisimman hyväksyvän ja turvallisen ilmapiirin jotta tällaista kynnystä ei olisi. Voin myös vakuuttaa että ”kaikki on nähty jo”, että harvalla asiakkaalla on sellaisia ongelmia, joita ei lähes päivittäin tulisi vastaan.

Paljain jaloin ja Heidi

Oli sattumaa, että ajauduin jalkojenhoidon pariin. Tämä sattuma on kuitenkin osoittautunut todella hyväksi jutuksi minun elämässäni. Koen jalkojenhoidon erittäin tärkeäksi yksilön hyvinvoinnin kannalta ja samalla tehdessäni tärkeäksi kokemaani työtä, saan toteuttaa itseäni yrittäjänä sekä viettää aikaa erilaisten ihmisten kanssa. Olen kuluneen vuodenkin aikana kokenut monta kertaa erilaiset asiakaskohtaamiset erittäin voimaannuttaviksi ja voin vain toivoa, että asiakkaat saavat yhtä paljon minulta kuin minä heiltä.  Minulle yksi tärkeimmistä asioista työssäni, mutta myös muilla elämän osa-alueilla, on kiireettömyys ja läsnäolo. Haluan tehdä työni rauhassa, omaani sekä asiakaan aikaa kunnioittaen.

Olen vuosien saatossa tehnyt monenlaisia töitä ja nyt huomaan, että kaikki se on valmistellut minua tähän pisteeseen missä nyt olen. Olen alun perin koulutukseltani merkonomi ja noina opiskeluaikoina syntyi viimeistään ajatus yrittäjyydestä. Molemmat vanhempani ovat olleet yrittäjiä, niin uskon, että ajatus on kytenyt pinnan alla jo ennen merkonomiopintoja. Valmistumisen jälkeen kuitenkin lähdin kokeilemaan siipiäni ulkomailla. Matkustellessa ja erilaisia töitä tehdessä vierähti useampi vuosi. Lontoossa asuessani tein useamman vuoden töitä fyysisestivammaiselle tytölle ja silloin puolestaan sain ensi kosketuksen hoitajan työhön. Palatessani Suomeen vuonna 2012 tein ensin töitä isossa kansainvälisessä yrityksessä, mutta se oli viimeinen sysäys siihen, että halusin siirtyä työskentelemään ihmisläheisemmässä ja itselleni merkityksellisemmässä roolissa. Vuonna 2013 pääsin opiskelemaan oppisopimuksella lähihoitajaksi kotihoidossa. Tuolloin suoritin vanhustenhoidon osaamisalan ja tämä sopi minulle paremmin kuin hyvin. Perusopintoihin liittyi muutama tunti jalkojenhoidon opintoja ja silloin syntyi ajatus lisäopiskeluista sekä omasta jalkojenhoito yrityksestä. Lähihoitajan jalkojenhoidon osaamisalan suoritin vuonna 2017.  Ja tässä sitä ollaan.

En väitä, että yrittäjyys olisi aina ruusuilla tanssimista, mutta olen sen verran tehnyt töitä erilaisissa työympäristöissä ja yrityksissä, että osaan arvostaa sitä vapautta minkä yrittäjyys minulle suo. Olen onnellinen ja kiitollinen, että voin työskennellä yrittäjänä sekä erityisesti siitä, että voin tehdä töitä jalkojenhoidon parissa.

                                                                 Pidetään jaloista huolta yhdessä!

                                                                 Terveisin, Heidi

                                                                 paljainjaloinhoitola.fi

Parhaimmat lahjaideat helposti.

”Ostamalla palvelusi ja tuotteesi paikallisesti vahvistat oman alueesi elinvoimaisuutta, säilytät paikkakuntasi palveluita ja tuet työllisyyttä omalla paikkakunnallasi. Ei siis ole ollenkaan sama, mistä tuotteesi tai palvelusi hankit”.

Uusimmat kauppiaat

Löydät meidät myös somesta

Lisää luettavaa

Lahjakorttipuoti facebookissa

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat aina uusimmat lahjakorttivinkit suoraan sähköpostiisi kerran kuukaudessa. Voit poistua listalta milloin tahansa klikkaamalla uutiskirjeessä olevaa ”Lopeta tilaus” linkkiä.