TILAUSEHDOT JA SÄÄNNÖT

BusinessRakentamo ry noudattaa kaikessa toiminnassaan yleisiä kuluttajakauppaan, mainontaan ja markkinointiin liittyviä suosituksia.

1 Määritelmät

”BusinessRakentamo ry” tarkoittaa palvelun tuottajaa, jolla on oma verkkokauppa-alusta osoitteessa lahjakorttipuoti.fi. Palveluidentuottajien lahjakorttimyynti tapahtuu kyseisen verkkokauppa-alustan kautta.

”Palveluidentuottaja” tarkoittaa BusinessRakentamo ry:n tarjoaman kauppapaikan

rekisteröitynyttä yritystä tai yhdistystä.

2 Säännöt

Lahjakorttipuoti.fi toimii kauppapaikkana, mistä yksittäiset palveluidentuottaja ja valmistajat voivat varata myyntitilaa tuotteilleen. Lahjakorttipuodin tuotteiden tuotevastuu asiakkaille on aina ko. tuotteiden kauppiailla.

Palveluidentuottaja myy omalla kauppapaikallaan oman yrityksensä tai palvelunsa sähköisiä / fyysisiä lahjakortteja. Palveluidentuottaja sitoutuu tuottamaan kuluttajalle myymänsä lahjakortin arvon kokonaisuudessaan.

Palveluidentuottajalla on oikeus kertoa loppuasiakkailleen tuotteiden ja palveluiden tuomista mahdollisuuksista ja hänellä on oikeus käyttää Lahjakorttipuodin esittely- ja tukimateriaaleja tukenaan.

Palveluidentuottajan velvollisuus on varmistaa, että kaikki sivuston kautta saatavana olevat tuotteet tai palvelun tiedot vastaavat omia vaatimuksia.

Palveluidentuottajan tuottama sisältö ei ole BusinessRakentamo ry:n vastuulla ja Palveluidentuottaja vastaa, ettei riko tai loukkaa tekijänoikeuksia, tavaramerkkejä tai muita immateriaalioikeuksia tai kolmannen henkilön oikeuksia, mukaan lukien oikeudet julkisuuteen tai yksityisyyteen. Palveluidentuottaja on vastuussa kaikista vahingoista, joita voi aiheutua tekijänoikeuksien, tavaramerkkien tai muiden immateriaalioikeuksien loukkaamisesta, sekä muista sisällön toimittamisesta seuranneista vahingoista tai haitoista.

Lahjakorttien osalta BusinessRakentamo ry ei vastaa sopimuksista, jotka liittyvät lahjakorttien lunastamiseen Palveluidentuottajalta.

BusinessRakentamo ry ei sitoudu Palveluidentuottajan tai sen edustajien omille loppuasiakkailleen mahdollisesti tekemiin lupauksiin.

3 Henkilötietolaki
Palveluidentuottajat sitoutuvat käsittelemään Lahjakorttipuoti.fi kautta saamiaan henkilötietoja henkilötietolain mukaisesti.

4 Verkkokaupasta tilaaminen

Hyväksymällä verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot hyväksyt, että saat sähköpostiisi tietoja BusinessRakentamo ry:n, Lahjakorttipuodin ja niiden yhteistyökumppaneiden eduista ja tarjouksista. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksen asiakastilillä tai sähköposteissa olevan peruuttamislinkin kautta.

5 Ostoksen maksaminen

Verkkokaupassa voit maksaa verkkomaksulla (Nordea, Osuuspankki, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, Pop Pankki, Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, S-pankki, Ålandsbanken) ja luottokorteilla (Visa, Visa Elektron, Mastercard).

Maksunvälittäjänä toimii Paytrail Oyj   

6 Oikeus evätä verkkokaupassa tehty tilaus

Verkkokaupalla on oikeus evätä tilaus tarvittaessa.

7 Tuotteen toimittaminen

Hyväksyt tilauksesi painamalla Tee tilaus –painiketta Ostoskorissa. Tämän jälkeen et voi enää muuttaa tekemääsi tilausta verkkokaupassa.

Saat hyväksymästäsi tilauksesta sähköisen tilausvahvistuksen, josta voit tarkistaa tilauksesi tiedot. Säilytä tilausvahvistus mahdollista myöhempää tarvetta varten.

Osapuolet vakuuttavat ymmärtävänsä ettei Lahjakorttipuoti.fi tarjoa lahjakorteissa ilmoitettuja palveluita itse vaan ainoastaan välittää niitä järjestelmän kautta.  Lahjakorteissa ilmoitettuja palveluita tarjoavat itsenäisesti järjestelmässä ja/tai lahjakortissa ilmoitetut Palveluidentuottajat, jotka noudattavat toiminnassaan Suomen lakeja ja muita heitä koskevia määräyksiä.

Ostajan ostaman lahjakortin voimassaoloaika on ilmoitettu lahjakortissa (ks. viimeinen voimassaolopäivä tai lahjakortin voimassaolo aika ostopäivästä alkaen).

Lahjakortin voimassaoloaikana ostajalla on oikeus käyttää se lahjakortissa merkittyyn palveluun tai muuhun enintään samanarvoiseen palveluun tai tuotteeseen.

Ostaja vakuuttaa ymmärtävänsä seuraavat ehdot:

Lahjakortissa ilmoitettua voimassaoloaikaa ei voi jatkaa eikä uusia. Ostajan lahjakortin voimassaoloaikana käyttämättä jättämä lahjakortti katsotaan suoritetuksi. Näissä tapauksissa rahaa ei palauteta (tai anneta uutta lahjakorttia). Ostaja vakuuttaa tietävänsä, että lahjakortissa ilmoitetun palvelun suorittamispäivä ja –aika määrätään palveluntarjoajan varaussääntöjen mukaisesti.

8 Selvät hintavirheet

Lahjakorttikaupan palveluidentuottaja pidättää oikeuden tilauksen perumiseen selvien hintavirheiden kohdalla. Selvällä hintavirheellä tarkoitetaan tuotteen mahdollista hinnoitteluvirhettä lahjakorttikaupassa siten, että tuotteen hinta poikkeaa merkittävästi ja selvästi tuotteen oikeasta hinnasta. Selviä hintavirheitä voivat olla muun muassa seuraavat esimerkit:

  • jos tuotteella on hinta 0,00 euroa tai ei hintaa ollenkaan
  • jos satojen eurojen arvoisen tuotteen hinnaksi ilmoitetaan esim. 59 euroa.

Em. tapauksissa virheellinen hinta on niin selkeästi oikeasta hinnasta poikkeava, että asiakkaan katsotaan ymmärtävän virheellisyys.

9 Ylivoimainen este

Lahjakorttikauppa/Pilkahdus oy ei vastaa viivästyksistä ja vahingoista, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota se ei ole kohtuudella voinut ennakoida tai jonka seurauksia se ei voi välttää. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan mm. työtaistelutoimenpiteet, henkilökunnan sairastuminen, tuonti- ja vientikiellot sekä häiriöt kuljetuksissa. Mikäli ylivoimainen este jatkuu yli kolme kuukautta, on sekä lahjakorttikaupalla että asiakkaalla oikeus purkaa tilaukset ilman vahingonkorvaus- tai viivästysseuraamuksia.

10 Asiakasviestintä

Lahjakorttipuoti / BusinessRakentamo ry lähettää asiakkailleen sekä markkinointiviestejä että asiakaspalveluviestejä sähköpostiin ja matkapuhelimeen. Jos olet rekisteröitynyt lahjakorttikauppaan, voit joko sallia tai kieltää markkinointiviestien lähettämisen Omat tiedot -sivuilla tai ottamalla yhteyttä asiakaspalvelu@lahjakorttipuoti.fi

Asiakaspalveluviestit liittyvät asiakkaan tilaukseen ja toimitukseen lahjakorttikaupasta. Hyväksymällä lahjakorttikaupan tilaus- ja toimitusehdot asiakas hyväksyy asiakaspalveluviestien lähettämisen. Tilausosoite ja muut asiakastiedot tallennetaan palveluntarjoajan asiakastietojärjestelmään asiakassuhteen ajaksi.

11 Ehtojen muuttaminen

Lahjakorttipuoti / BusinessRakentamo ry voi muuttaa tilaus- ja toimitusehtoja esimerkiksi lakimuutosten vuoksi. Viimeisimmät tiedot muutoksista löytyvät tilaus- ja toimitusehdoista. Näet tiedon viimeisimmästä päivityksestä tilaus- ja toimitusehtoihin sivun vasemmassa ylälaidassa olevasta päivämäärästä.

12 Reklamaatio

Jos kauppasopimusta / lahjakorttisopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

13 Muut lait ja sopimusehdot

Tästä sopimuksesta erikseen puuttuvat sopimukset ja ehdot tulevat sovellettavaksi mm. kauppalain, kuluttajansuojalain, oikeustoimilain ym. lakien säännökset sekä sopimus- ja vahingonkorvausoikeuden yleiset periaatteet.

14 Tietosuoja

Katso LINKKI joka on osa tätä käyttöehtoa

15 Yleistä

Hyväksymällä lahjakorttipuodin tilaus- ja toimitusehdot hyväksyt samalla sekä käyttäjän ja palveluntarjoajan vastuut.